Esti aici :

Movilita Colceag

-

Fir intins!

Fir intins!

Cele mai multe ocupatii care in urma cu cateva sute de ani ajutau omenirea sa se mentina in viata au devenit intre timp hobby-uri din ce in ce mai sofisticate. De exemplu, vanatoarea sau pescuitul. Mii de pescari de pe intreaga planeta sa intrec astazi in capturi impresionante, nu pentru a oferi hrana semenilor, ci mai degraba pentru a intra in cartea recordurilor. Una peste alta, pescuitul a devenit si in Romania un sport practicat din ce in ce mai mult de pasionati. Daca va numarati printre cei ce inca nu s-au apucat de pescuit, iata un scurt ghid pentru amatorii de petrecut ore in sir pe marginea apei.


Pasul 1:
Vizitati cel mai apropiat magazin de articole de pescuit. De cele mai multe ori exista cate un astfel de magazin chiar si in orasele mici, desi este evident recomandat sa mergeti in localitatile in care oferta e mai mare, deci preturile mai mici. In ultima vreme, chiar si marile supermarketuri au inceput sa amenajeze spatii speciale pentru astfel de dotari, asa incat, in vreme ce sotia sau prietena face turul de shopping, aveti ragazul de a va alege sculele de pescuit. Indicat pentru acest prim pas este sa cereti sfatul unui cunoscator. In caz ca nu aveti nici un prieten/ruda pasionat de pescuit, se poate sa aveti norocul de a gasi un asistent de magazin suficient de binevoitor incat sa va ajute. Oricum, in mare, aveti nevoie de una sau doua undite, lansete sau cu mulinete, vergi si evident momeala. S-ar putea sa vreti sa achizitionati si o geanta speciala, o pelerina de ploaie, un scaun pentru pescari, si orice altceva credeti ca v-ar face pescuitul mai confortabil.

Pasul 2: Pregatiti-va de pescuit! In general e bine sa mergeti la pescuit dimineata devreme, astfel avand sansa sa prindeti destul de multi pesti intr-o singura zi. In plus, e bine sa va inarmati cu multa rabdare si calm. Se poate foarte bine sa va intoarceti de la pescuit cu plasa goala. Nu va speriati insa, se spune ca norocul incepatorului e valabil si in cazul pescarilor.

Pasul 3: Fir intins! Odata ajunsi pe balta, pozitionati-va intr-o locatie care sa va placa si care sa va para suficient de populata de pesti si mai putin de pescari. Daca nu sunteti sigur de felul in care trebuie sa aruncati undita, cereti sfatul celor care va insotesc, sau, de ce nu, a celor pe care ii intalniti prin preajma.

Astfel, puteti spune ca ati devenit un pescar adevarat. Nu conteaza neaparat captura. Puteti oricand sa va laudati prietenilor ca ati prins pesti de kilograme bune si apoi i-ati aruncat inapoi in apa ca sa nu-i omorati. Povestile pescaresti, ca si pescuitul insusi, nu sunt decat niste bune motive de a va bucura de timpul petrecut in mijlocul naturii.

Copyright © Movilita-Colgeac.ro. Toate drepturile rezervate
Creat de Complex-it.ro